Tadžikiškas patiekalas – plovas

-

Pramogos ir tadžikų nacionalinio maisto pristatymas Panevėžio gyventojams

Tadžikiškas patiekalas – plovas

2019 m. birželio 7-ąją Vilniuje ir Kaune gyventantys tadžikai suorganizavo atvirą tadžikų nacionalinio patiekalo-plovo gaminimo pamoką, siekdami supažindinti Lietuvos visuomenę su nacionaline tadžikų kultūra. Renginys vyko Panevėžyje, Vilniaus regiono totorių kultūros centro patalpose. Profesionalus virėjas Sulaimon Davlatov pademonstravo plovo gamybos techniką į šį kultūrinį renginį susirinkusiems svečiams. Taip pat tadžikų šeimos renginio dalyviams parodė, kaip šventiniai stalai yra dengiami pagal tadžikiškas tradicijas. Šventėje galima buvo paskanauti sambusa (samsa arba mėsos pyragas), sumanak (patiekalas gaminamas iš šviežių kviečių daigų pavasario pradžioje), kulcha (duonelė), orzuq (kepiniai), tadžikiškų tortų ir salotų, keptų mėsos kukulių ir nacionalinės tadžikiškos chalvos.

Renginio organizatoriai užsakė pripučiamą atrakcioną, kuris tapo smagia veikla vaikams viso renginio metu. Per kelias valandas svečiams – Panevėžio gyventojams buvo pristatytos plovo gaminimo subtilybės, nacionalinės tadžikiškos vaišės, tradiciniai kostiumai ir kitos tadžikų tradicijos. Renginyje taip pat dalyvavo Carito humanitarinės organizacijos atstovai, Vilniaus miesto Šnipiškių rajono administracija, keliaujanti mokykla ir žymūs sportininkai (boksininkai). Renginio pabaigoje visi 200 svečių gavo paragauti tadžikiško plovo ir kitų patiekalų, kurie buvo paruošti Lietuvoje gyvenančių tadžikų.

Naujausios žinutės

POPULIARIOS KATEGORIJOS